Duurzaamheid

Duurzaamheid maakt onderdeel uit van onze bedrijfsvoering een houten pallet is van oorsprong al duurzaam!

Koekkoek Pallets heeft de zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan. Retour genomen oude pallets worden gesorteerd en gerepareerd. Niet te repareren pallets worden afgevoerd en gerecycled tot nuttige producten. Uit houtafval zijn bijvoorbeeld kattenbakkorrels, spaanplaat, barbecuekolen en strooisel voor kleine huisdieren te maken.

Ook het hergebruiken van producten stimuleren wij. U kunt beschadigde pallets bij ons aanbieden, zodat wij vervolgens kunnen zorgdragen voor de revisie en het hergebruik van de pallets.

Zo meldt het EPV op hun website dat het belang om met duurzaam hout te werken onlangs weer werd bevestigd door de Life Cycle Analysis (LCA) van pallets door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Het onderzoek werd uitgevoerd vanaf de duurzame grondstof tot en met het gebruik en de verwerkingsfase (hergebruik, recycling, verbranding) en laat zien dat hergebruik, zowel door meermalig gebruik als door reparatie, een toenemende trend is: meer dan 30% van de houten pallets wordt gerecycled, 0% wordt gedumpt als afval en ruim 65% wordt gebruikt voor energieterugwinning.

Al met al blijken duurzame houten EUR/EPAL-pallets tot wel 25% minder milieubelastend te zijn ten opzichte van pallets van andere materialen. De aantoonbaarheid van de toevoer en het gebruik van duurzame grondstoffen is daarbij een essentieel onderdeel van de keten.

Bron: www.pefcnederland.nl

© 2024 - Pallethandel Koekkoek